vrijdag 18 oktober 2013

jongeren op Facebook niet langer beschermd

VK 18-10-2013

Minderjarigen in de leeftijd van 13 tot 17 jaar kunnen vanaf nu alle informatie die ze op Facebook zetten met iedereen delen. Tot op heden waren er nog restricties dat alleen vrienden het konden zien.

Door het wegnemen van deze restrictie hoopt Facebook dat de jongeren niet weglopen naar andere sociale media als instagram enz.
Als profielinformatie en foto's die openbaar zijn is het voor kinderlokkers (grooming) makkelijker om iemand te benaderen. Facebook zorgt daarom nog wel ervoor dat als een 15-jarige een foto online wil zetten dat dit niet automatisch meteen zichtbaar wordt. Als de gebruiker dit wel wil, dan wordt hij 2 x gewaarschuwd.

Andere sociale media die door jongeren wordt gebruikt:

  • snapchat: gebruikers kunnen elkaar fot's en video's sturen. De verzender bepaalt hoe lang de ontvanger het bericht kan zien, 1 tot 10 seconden. Daarna wordt het verijderd vna de telefoon van de ontvanger.
  • KIK messenger: ongeveer Whats-App: versturen van berichten, plaatjes, video's. Het belangrijkste verschil is dat je niet je telefoonnummer hoeft te registreren.
  • Tumblr: eigendom van Yahoo en lijkt op Facebook. Teksten, foto's en video's worden via een blog openbaar gemaakt. Je kan elkaar volgen en de inhoud overnemen.
  • Instagram: tot 2012 was dit de grootste concurrent van Facebook. Facebook heeft Instagram opgekocht. Op Instagram delen gebruikers foto's en videoa's met elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten