donderdag 2 oktober 2014

Smart-tv

Seniorweb

Makers smart-tv’s kijken met gebruikers mee

maandag 29 september 2014
CampagneMensen die een smart-tv bezitten, moeten zich realiseren dat de makers ervan meekijken met onder meer hun televisie- en internetgedrag. Dat staat in de algemene voorwaarden van de tv’s. Maar die zijn zo lang en moeilijk dat mensen meestal niet weten waarmee ze instemmen.Dat meldt de Consumentenbond. Wie een smart-tv met internet erop aanschaft, moet tijdens de installatie de voorwaarden lezen en ermee akkoord gaan. Anders werken de extra functies van de tv’s niet of deels niet. De voorwaarden beslaan soms wel tientallen pagina’s juridische taal. Voor de gemiddelde mens nauwelijks doorheen te komen.
Registreren
De Consumentenbond bekeek de voorwaarden van grote bedrijven als Samsung, Panasonic, Sony en Philips. Die houden op verschillende manieren bij wat iemand doet met zijn smart-tv. Zo registreert Panasonic waar mensen naar kijken, net als Sony en Philips.
Campagne
De bond wil dat de bedrijven hun voorwaarden simpeler maken en goed uitleggen wat ze doen met de kijkgegevens van mensen. Er is daarvoor een speciale campagne van start gegaan met de naam Helder over Online Privacy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten