donderdag 28 februari 2013

Internet

Bron: Indruk november 2012

Het Internet der Dingen

Lees meer "The Internet of Things"


Het Internet der Dingen is een ontwikkeling waarbij alledaagse objecten (tas, schoenen, koelkast) in de toekomst verbonden zijn met het internet. Deze objecten zijn voorzien van een technologie die het object als ‘ding' herkenbaar maakt en in staat stelt binnen een netwerk (het internet) met andere ‘dingen' in verbinding te staan. Technologieën en ontwikkelingen die daarbij een grote rol spelen zijn onder andere RFID, sensoren en IPv6.

Deze ontwikkeling zorgt voor een geheel andere kijk op het internet dan we tot nu toe gewend waren. Het internet is niet alleen meer voor het zoeken van informatie en het lezen van websites, maar ook voor de dingen in ons alledaagse leven. De dingen die we daarbij gebruiken, maken ineens ook deel uit van het netwerk: een chip in je schoenen registreert hoeveel stappen je op een dag hebt gezet en geeft dit door aan een website waar de hoeveelheid lichaambeweging van jou wordt bijgehouden. Deze website staat in contact met je iPhone, die je via een bericht laat weten dat je vandaag nog niet genoeg lichaamsbeweging hebt gehad...

De ontwikkelingen rondom Het Internet der Dingen gaan erg snel, sneller dan verwacht. Het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma voert in 2011 een technologieverkenning uit naar deze nieuwe ontwikkeling en kijkt daarbij met name naar de mogelijkheden en toegevoegde waarde voor het onderwijs.
Dit resulteerde in het essay 'Het Internet der dingen: Wanneer de fysieke en de virtuele wereld samenkomen'.

Bekijk video van IBMSocialMedia 'The Internet of Things'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten