donderdag 3 september 2015

Nepmails melden

Seniorweb sept 2015




190815_nepmails-meldenMeld het wanneer u een mail krijgt waarin gevist wordt naar uw informatie. Zo krijgen instanties meer grip op phishing en worden andere internetters gewaarschuwd.
Hebt u een nepmail ontvangen of bent u telefonisch benaderd door iemand die gegevens probeerde te ontfutselen, meld dit dan bij de betrokken instantie. Banken hebben vaak een speciaal e-mailadres waarnaar u een phishingmail kunt doorsturen. Hieronder een overzicht van deze speciale mailadressen van de meest gebruikte banken:
  • ABN AMRO Bank: valse-email@nl.abnamro.com
  • ING Bank: valse-email@ing.nl
  • Rabobank: valse-email@rabobank.nl
  • SNS Bank: valse-email@sns.nl
  • ICS-/ABN AMRO creditcards: valse-email@icscards.nl  
Staat de betreffende instantie hier niet bij, dan kunt u ook melding doen bij deFraudehelpdesk. Via deze website blijft u op de hoogte van nepmails die in omloop zijn, maar u kunt er ook melding doen van phishing. U krijgt dan advies en wordt eventueel doorverwezen.
Identiteitsfraude
Bent u via phishing slachtoffer geworden van identiteitsfraude? Heeft iemand uw persoonlijke gegevens gebruikt om bijvoorbeeld geld van uw bankrekening te halen, onderneem dan direct actie. Doe melding bij de bank en bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude van de Rijksoverheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten