maandag 24 november 2014

WhatsApp garandeert maximale privacy

Seniorweb

woensdag 19 november 2014

TextSecureWhatsApp is in één klap een stuk veiliger. De berichten die via de app verstuurd worden, zijn voortaan gecodeerd en daardoor onleesbaar voor bijvoorbeeld hackers.  
De populaire berichtendienst, met ruim negen miljoen Nederlandse gebruikers, gaat berichtjes versleutelen. Hierdoor kunnen de berichten niet ongewenst gelezen worden door mensen of programma's.
TextSecure Daartoe gebruikt de app een techniek die TextSecure heet. Deze zorgt voor 'end-to-end-encryptie'. Het komt erop neer dat een bericht versleuteld wordt zodra het een telefoon verlaat. Het wordt pas op de bestemming weer omgezet in leesbare tekst. Daardoor kan niemand, behalve de ontvanger, de berichten ontcijferen. Hackers niet. Maar ook WhatsApp zelf niet.
Ondersteuning
De ondersteuning van TextSecure is nog niet op alle apparaten actief. Alleen Android-gebruikers kunnen profiteren van de beveiligde verzending. En dan alleen nog in berichten tussen twee personen. Groepschats zijn nog niet beveiligd. Gebruikers van de iPhone en Windows Phone moeten nog even geduld hebben. Wanneer TextSecure op die toestellen beschikbaar komt, is niet bekend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten