maandag 6 januari 2014

Ouderen aan de top

Ouderen zijn de toekomst

Geschreven door op 20 December 2013 - Geen reacties - 62 keer bekeken

Tags: , ,
In 2005 gebruikte slechts 15% van de 65- tot 75- jarigen het internet. In 2011 steeg dit tot 60% en in 2013 blijkt dat 80% van de ouderen wel eens online is (bron: CBS). De (online) inhaalslag van ouderen houdt dus nog steeds aan.

Nederlandse ouderen aan Europese top

Dat Nederlandse ouderen zeer actief zijn op het internet, blijkt wel uit de vergelijking met andere landen in Europa. Alleen ouderen in Luxemburg, Zweden en Denemarken zijn vaker online te vinden dan de Nederlandse senioren.

Internetbankieren erg populair onder ouderen

Opvallend is dat 57% van de ouderen in de afgelopen drie maanden online heeft gebankierd. Bankieren is hiermee na e-mailen (71%) de belangrijkste activiteit voor ouderen. Andere activiteiten die ouderen doen op het internet zijn informatie zoeken over gezondheid (44%), kranten of nieuwsbladen lezen (34%) en online shoppen (32%). 29% doet aan social media.

Tablets boven smartphones

Interessant is ook dat tablets voor ouderen belangrijker zijn dan smartphones. 37% van de ouderen (boven 55 jaar) is in het bezit van een tablet, terwijl maar 35% in het bezit is van een smartphone (bron: Deloitte). Ter vergelijking: onder 18-24 jarigen heeft 82% een smartphone, maar slechts 32% een tablet. De populariteit van tablets onder ouderen is te verklaren doordat deze makkelijk in gebruik zijn om op het internet te komen.
Ouderen vaker en meer online

Ouderen hebben potentie

Bijna twee op de drie ouderen heeft dus nog geen smartphone of tablet, terwijl hun behoefte naar het internet steeds groter wordt. Dit zorgt er dan ook voor dat ouderen een zeer interessante groeimarkt zijn voor fabrikanten van smartphones en tablets.
Bronnen:
CBS
Deloitte



Tags

Geen opmerkingen:

Een reactie posten